Den perfekta rakningen

rakning

De flesta svenskar lägger mycket pengar på rakning. Rakhyvlar, raklödder, aftershave och andra produkter kan lätta kosta flera tusen kronor om året.  Jag skulle vilja säga att detta primärt är ett problem för män men sanningen är att kvinnor och lägger stora summor pengar på rakning.  Dyrare rakprodukter kan i vissa fall vara ett ännu större problem för kvinnor. Detta beror på att många kvinnor rakar stora ytor och rakhyvlar för kvinnor är ofta bisarrt dyra.

Turligt nog finns det mycket pengar att spara samtidigt som man får en bättre rakning.  Man kan endera välja att köpa en rakhyvel som använder billiga rakblad.  Om man köper en rakhyvel av bra kvalitet så håller den många år och dubbelsidiga rakblad är mycket billigare att köpa än andra typer av rakblad.

Det finns dock ett ännu bättre alternativ än att köpa en högkvalitativ rakhyvel.  Det är att köpa en bra rakkniv. En bra rakkniv håller med lite skötsel livet ut och du behöver aldrig spendera pengar på rakhyvlar igen.

Varför är rakknivar  bra

Rakknivar är det absolut bäste sättet att raka sig.  De är mycket enklare att använda än många tror. De är säkra att använda när man har lärt sig hur de fungerar.  Man kan börja med att raka en persika för att lära sig hur man rakar med rakkniv.

Fördelar med rakknivar inkluderar:

  • Ger en mycket nära rakning.
  • Håller för evigt.
  • Lätta att sköta.
  • Är lätta att hålla vassa.
  • Är sexiga.
  • Är ett mycket billigt alternativ eftersom man bara behöver köpa rakkniv en gång.

Kan kvinnor använda rakknivar

Ja,  rakknivar är ett mycket bra alternativ för kvinnor.  Rakknivar fungerar mycket bra om man vill raka benen eller andra delar av kroppen.  Kan enkelt användas i duschen eller badet. Att använda en rakkniv känns som kvinna ofta empowering och sensuellt.  De flesta män tycker det är mycket sexigt med kvinnor som använder rakkniv.

Det finns mycket få rakknivar som är utvecklade för kvinnor men det finns ett mycket stort utbud av rakknivar med olika design så de flesta kan hitta en kniv som de gillar. Detta oavsett om du vill ha en rakkniv i rosewood,  Rosa plast,  mammutbete eller guld.

Fler kvinnor bör använda rakkniv efter som de kan spara mycket pengar genom att göra det.

Dyra i inköp, billiga att använda

Det finns billiga rakknivar men dessa skall normalt undvikas.  Jag rekommenderar normalt att man spenderar minst 1000-1200 kr på en rakkniv.  Man måste normalt betala minst 1000 kr för att få en bra kniv.  Det är ofta bättre att dubbla denna summa. Var inte rädd att spendera mycket pengar på en kniv.  Det är en engångskostnad och det tar ofta mindre än ett år att spara tillbaka pengarna ävven om man spenderar flera tusen på en rakkniv.

Det finns många olika tillprodukter såsom raktvål och rakborstar som säljs tillsammans med rakknivar.  Man behöver inte ha dessa produkter men de kan vara trevliga att ha.  Om du inte har prövat att använda rakkniv tidigare kan det vara bra att köpa ett rakkniv set för att få olika produkter och se vilka du gillar.

Köp alltid kvalitet

Billiga rakknivar håller normalt inte lika länge,  har svaga leder och är inte lika stabila i handen.  De ger också ofta ett sämre resultat.  Köp en rakkniv som håller hög kvalitet. Om du gör det och tar bra hand om den så kommer rakkniven att hålla livet ut.

Categories: