Besök Vackra Wien

wien

Wien är en mycket vacker och romantisk stad. Det är en mina absoluta favoritstäder. Wien kan erbjuda otroligt mycket hela året runt. Staden erbjuder otroligt vacker arkitektur, ett rikt kulturliv, god mat och mycket mer. Wien är speciellt magiskt i December då gatorna är täcka med snö och belysta med julljus. Wien julmarknad är en magisk upplevelse.

Ett tips:
Wien ligger precis bredvid Bratislava och det är ofta mycket billigare att bo i och flyga till Bratislava än det är att flyga till Wien och bo där. Du kan spendera dagarna och kvällarna i Wien oavsett var du väljer att bosätta dig.

Var ligger Wien?

Wien ligger i Östra Österrike.  Det ligger precis väster om Bratislava och några mil söder om Prag.  Man kan enkelt besöka alla tre orter samma weekend, eller t.o.m samma dag.

Wien ligger nära gränsen till Ungern, Tjekien och Slovakien.

Enklaste sättet att ta sig till Wien är att flyg ditt eller till Bratislava.  Det finns många olika flyg man kan välja och det är ofta möjligt att hitta billiga flyg om man kollar flyg till Wien och omkringliggande orter såsom Prag och Bratislava.   Du kan även välja att ta tåg eller buss till bratislava.  Detta tar längre tid och omfattar flera byten.  Det kan dock vara en trevlig upplevelse och ett bra sätt att se delar av Europa.  Priset är ofta ungeför detsamma oavsett hur du tar dig till Wien eftersom det ofta går att hitta billigt flyg.  I många fall är flyg med t.ex. Ryanair det billigaste alternativet.

Är Wien och Vienna samma stad?

Ja, det är samma stad. Wien är tyska (och svenska) medan vienna är det engelska namnet på staden.

Kan man bo billigt i Wien?

Det finns vadrarhem och andra billiga hotell i Wien.  Trots detta kan jag inte rekommenderar att man bor i Wien om man vill resa billigt.  Wien är alltid ett dyrare alternativ än andra närliggande alternativ.   Du kan .tex. hitta billigare boende i Bratislava.  Det tar därifrån ca en  att ta sig in till centrala Wien.  Det går billiga bussar och tåg som man kan använda sig av.  Prag kan också vara ett billigare alternativ.

Kan man äte billigt i Wien?

Ja det finns billiga restuaranger och gatumat i Wien. Men även i detta fall så är priserna lägre i kringliggande städer.

Vad kan man göra i Wien?

Detta finns massor att göra i Wien och alla kan hitta något trevligt att göra.  Nedan hittar du några saker som jag rekommenderar att du gör om du besöker Wien.

För musikälskaren

Wien är känd som musikensstad.  Det finns alltid massvis av konserter att besöka.  Jag rekommenderar t.ex.

  • Gosskören Wiener Sängerknabe: En av världens äldsta gosskörer som grundades år 1498.
  • Wiener Konzerthaus:  Ett berömt konserthus med många klassiska konserter.
  • Operahuset i Wien:  Wiens operahuset är världsberömd och hem till några av världens bästa operor.
  • Nyårskonserten:  Wiens nyårskonsert är världsberömd och tv sänds varje år.  Detta är dock inget jämfört med att befinna sig på plats.

För hästälskaren

Spanska ridskolan är en mycket vacker byggnad med mycket vackra lippizanerhingstar. lippizanerhingstar är de enda hästar som används i skolan.  De erbjuder bra höstshower. Spanische Hofreitschule i Österrike räknas som en av världens fyra främsta klassiska ridskolor.

För spelälskaren

Wien är hem till ett mycket vällskött casino som ägs av den Österrikiska staten.  Alla vinster är skattefria.

För akitekturälskaren

Om du älskar arkitektur så är hela Wien en uppenbar upplevelse. Det finns massor av palats och historiska byggnader att besöka.

Categories: